Om Fell Ponyen. 

Fell ponyen er en alsidig pony som kan ses både indenfor mange ride og køre sportsgrene.

Den er med sit meget lille eksisterende antal, på listen over truede dyrarter. I Danmark alene har vi estimeret ca. mellem 200-250 ponyer som bruges både af børn og voksende indenfor forskellige aktiviteter.

Der er i Danmark ganske få som avler Fell Ponyer, vi søger at værne om de som gør, da der ligges et godt fundament for udbredelse af racen gennem avl som senere udmønter sig til brugsponyer. Før Brexit i 2020, var det meget populært at hente ponyer hjem fra UK, interessen for dette skal vi gerne holde fast i, da man med nyt blod i avlen er med til at divertere og bidrage til en i forvejen lille race beholdning. Holland er også et land med en større beholdning af Fell Ponyer og osse her er der mulighed for at importere Fell fra. I de senere år er interessen for Fell Ponyer hos vores naboer i Norge og Sverige vokset støt og for at fremme Fell Ponyen mellem de nordiske lande er vores årlige show åben for alle.

På trods af at ponyen har været i Danmark i lidt over et årti, er det blevet en populær race og ses oftere og oftere på skuer, shows, ride arrangementer, kørearrangementer, mountain trails mm.

Vi prøver at favne dem alle, så bruger du din fell til andre aktiviteter så høre vi gerne om det, det kunne være at andre Fell havde lyst til at deltage i samme aktivitet.

Læs mere om Fell Ponyen Her.


Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram