Som hingsteholder i Danmark

Hvert år opdateres hingstelisten hos Dansk fell pony forening. Den opdaterede liste sendes til Seges og er med til at sikre at afkom, efter de på listen avlsgodkendte hingste, kan få udstedt pas med fuld stamtavle.

Det er hingste-ejers ansvar at sikre, at Dansk Fell Pony forening har de, i stambog reglernes anførte dokumenter, information mm. Ud over det så skal hingste-ejeren betale administrationsgebyr både hos DFPF og hos Seges. I 2022 anløber gebyret til Dansk Fell Pony forening DKK 500 pr. hingst. Gebyret til Seges fastsættes efter deres prisliste og afregnes direkte med hingsteholder. Ved hingst som ønskes blivende på hingstelisten skal dog kun betales administrations gebyr samt medlemskab (se forneden) til DFPF, dette skal dog være betalt rettidigt og det er fortsat hingste ejers ansvar at give DFPF besked om at det fortsat ønskes at bibeholde hingsten på listen. Ved sådanne tilfælde anløber der ikke gebyr til Seges.

Ved avlsmedlemskab har man administrationsgebyret til DFPF for en hingst med i sit medlemskab, dette gælder pr. år. Der kræves dog at der betales avlsmedlemskab inden fastlagt dato i begyndelsen af året, i år er fristen for medlemskabet 10/2-2023. Ved øvrige medlemskaber skal der betales DKK 500 for at hingsten påføres eller forbliver på listen. 

Ønsker du at din hingst skal oprettes på hingstelisten, skal du udfylde blanketten her. Ønsker du at din hingst skal forblive på hingstelisten, kontakt da venligst bestyrelsen.

Hingstegodkendelse:

Det ligger frit for at søge om godkendelse af Fell hingst til avl hos moderforbundet FPS, dog skal foreningen som anført i stambogsregler fortsat have nødvendig dokumentation samt tilkendegivelse af hingst for at hingsten er/bliver på hingstelisten og dermed kan få pas med stamtavle.

Midlertidig Hingste licens er gældende efter FPS regler for midlertidig licens, og denne kan maximalt være gældende til dagen efter kåring, på andet året for en midlertidig godkendt hingst.

Det anbefales at ansøge om hingstelicens via FPS da disse kan DNA og FIS teste samt indfører data i Grassroot databasen billigere end hvad der ellers er set udbudt, dog er hingste-ejer fortsat pålagt at udføre pligter forbundet med optagelse i DFPF samt Seges, hvis hingstens afkom skal have pas med stamtavle. 

Hold i dag

Nyheder

Sponsorer

Instagram